vraag een dakinspectie aan!

projecten

alle projecten

contactgegevens

Weerts van der Zanden Dakwerken
Twistweg 20
5816 AE  Vredepeel

Telefoonnummer0493 - 844 941
Emailadresinfo@weertsvdzanden.nl

Asbestsanering en nieuw dak leggen

Asbestsanering

Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden. Dit verbod geldt alleen voor asbestdaken die in contact zijn met de buitenlucht. Het verbod is geldt dus alleen voor dakbedekking. Het kan zijn dat als uw dak in een verwaarloosde conditie verkeerd, dat deze al eerder dan 2024 vervangen moet worden. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Wij hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van asbest daken, bijvoorbeeld daken gemaakt van asbest golfplaten op oude stallen of loodsen. Bovendien wordt asbestverwijdering door ons op een zorgvuldige en veilige manier uitgevoerd. Wij zijn natuurlijk ook in staat om daarna meteen het nieuwe dak te plaatsen, waardoor u gedurende het gehele proces maar met één contactpersoon hoeft te werken.


Eternit dakbeschot verwijderen

Ook voor het verwijderen van Eternit dakbeschot bent u bij ons aan het goede adres. Eternit (ook wel eterniet genoemd) was een van de grote fabrikanten van asbest in Nederland. In principe is Eternit dakbeschot dus hetzelfde als een normaal asbest dak. Na het verwijderen van Eternit dakbeschot is het mogelijk om meteen een nieuw dak voor u te plaatsen, net als bij normale asbest daken.


Nieuw dak van sandwichpanelen na asbestverwijdering

Als u een asbest dak laat verwijderen, zal er natuurlijk wel nog een nieuw dak voor in de plaats moeten komen. Voor het vervangen van asbestdaken maken wij gebruik van sandwichpanelen. Het voordeel van deze panelen is dat deze compleet geprefabriceerd worden op de bouwplaats, waardoor het nieuwe dak ontzettend snel gemonteerd kan worden. En hierdoor zit u maar een korte tijd zonder dak!

De binnen- en buitenplaat bij sandwichpanelen komen niet met elkaar in aanraking. Hierdoor bestaan er geen koudebruggen en zijn de thermische prestaties van deze panelen erg hoog.

Sandwichpanelen zijn beschikbaar in ontzettend veel verschillende uitvoeringen. Bent u benieuwd wat zoal de mogelijkheden zijn op dit gebied? Neem dan contact met ons op, of maak vrijblijvend een afspraak.


Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

De subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken richt zich vooral op particulieren, de agrarische sector en non-profit organisaties. Dit betekent dat bijvoorbeeld uw varkensstal hoogstwaarschijnlijk onder deze regeling valt.

De regeling loopt tot 31 december 2019. Dit betekenent dat als u hier te lang mee wacht, niet meer kan profiteren van de subsidieregeling. Per adres kan deze subsidie oplopen tot €25.000, afhankelijk van het oppervlakte van het asbestdak. Heeft u hulp nodig met het aanvragen van deze subsidie? Wij staan voor u klaar!

Agrarische bedrijven krijgen extra subsidie wanneer zij de vervangen daken voorzien van zonnepanelen. Ook hiermee kunnen wij u helpen. Wilt u meer informatie over het aanleggen van zonnepanelen of heeft u nog vragen over deze subsidieregeling? Neem dan contact met ons op. U kunt ook voor meer informatie dit document bekijken.